Ikäraja: S
Genre: angst
Paritukset: Sirius/Remus
Yhteenveto: Tuuli tempoo Kanaalin yllä.Vastuuvapaus: Kaikki on Rowlingin, minä en omista enkä saa rahaa.
A/N: Tuota noin. Lähdin uudelleenkirjoittamaan vanhaa ficciäni Iristä suurella innolla, kunnes tajusin, että kymmenen vuotta vanhempi versio oli parempi (tajusin myös, miten yllättävän tarkkaavaisesti, yksityiskohtaisesti ja runsaasti olen silloin osannut kirjoittaa). Lisäksi ymmärsin, etten oikeastaan halua kirjoittaa sitä uudestaan, vaan ehkä ennemmin kirjoittaa sille jatko-osan tai vastakappaleen tai jotain vastaavaa. No, uuden version pari ekaa lukua olivat kuitenkin periaatteessa ihan kivat, joten muokkasin ne omaksi lyhyeksi tekstikseen. Tässä ei nyt oikein ole juonta eikä loppua, mutta olkoon täällä tallessa silti.
Tämä tuntuu jotenkin tosi erilaiselta kuin nykyinen tyylini muutoin, mutta menköön nostalgian piikkiin.
Osallistuu
One True Something 20 -haasteeseen (vuodet 1978–1982).
Kanaali
Hän pitäisi tästä. Yhtäkkiä ajatus on siinä, vaikka kuinka yritän olla tarkkaavainen.
Enemmänkin, hän rakastaisi tätä. Myrskypilvet vyöryvät mereltä kohti rannikkoa, tummina ja uhkaavina, keskellään myrskyn kirkas sydän, jossa salamat keräävät sähköä ja raivoa. Tuuli kulkee myrskyn edellä ja heittää aaltoja korkeina laituria vasten. Hän seisoisi tuulessa hiukset joka suuntaan nousten, levittäisi kätensä ja ulvoisi kohti merta. Tuuli repii lippuja ja heiluttaa lauttaa, kierrän kädet ympärilleni. Hän kääntyisi katsomaan minua ja huutaisi jotain, ja huuto katoaisi tuuleen, mutta se olisi jotain sellaista kuin: eikö ole upeaa, katso tuota pilveä, katso noita aaltoja! Ja minä astuisin lähemmäksi laiturinreunaa ja sulkisin silmäni ja tuuli puhaltaisi ylitseni. Nauraisinkin, nauraisin hämmentyneenä luonnolle, joka esittelee tällaisen näytelmän juuri tällä hetkellä, kun minä valahdan läpi korttitalon, jota luulin elämäkseni.
Ja juuri sen takia minun täytyy nyt lopettaa miettimästä, mistä hän pitäisi. Minun järkevä sydämeni sanoo täysin selvästi, että minun on suljettava hänet mielestäni. Minun pitää keskittyä. Toipua ensin tästä shokista. Hyväksyä tapahtunut. Ylittää Kanaali kuin se olisi jokin helvetin elämän ja kuoleman rajamaa, jos siis olisin taipuvainen dramaattisuuteen (mutta se ei ole yleensä minun roolini). Rakentaa elämä uudestaan, olla katkeroitumatta, tai ainakin katkeroitua mahdollisimman vähän. Mutta minun mieleni ei kuuntele sydäntä vaan värisee tuulessa, ja siinä hän on selkein ääriviivoin, hengittämässä myrskyä, rakastamassa aaltojen paiskautumista kivilaituria vasten.
Tartun matkalaukkuuni. Pakotan jalkani toimimaan, vaikka Kanaalin tuulet hidastavat askeleitani kuin kysyisivät: pakenetko sinä, juoksetko sinä? Ja jos se olisi tapaistani, minä huutaisin, sanat lähtisivät tuulen matkaan ja ehkä joku jossain kuulisi ne: Pakenen! Eikö tällaisen petoksen, tällaisen katastrofin, tällaisen maailmanlopun jälkeen kuka tahansa pakenisi?
Tuuli tempoo Kanaalin yllä, Atlantin ilmamassat ja merivirrat toisessa suunnassa, Pohjanmeren puhurit toisessa. Tämä on ilmavirtojen törmäyskohta; repivät tuulet ilmassa, ristiaallokko meressä ja ainoa ylityskohta saarivaltiosta vanhalle mantereelle. Niiden samojen ilmavirtojen vietävänä minäkin olen, räpiköivä linnunpoika, sudenlapsi. Tuuli on tarttunut minuun ja lennättää kohti ulappaa. Sama tuuli, joka (puhaltaa hänen kylmään selliinsä) työntää sadepilvien tasaista rintamaa kohti Englannin etelärannikkoa. Sama tuuli, joka liikutti syksynpunaisia lehtiä Lontoon kaduilla vain muutama kuukausi sitten. Sama tuuli, joka hautajaisaamuna –
Astun lauttaan ja odotan, että kapteeni ilmoittaa meidän pääsevän matkaan. Puristan matkalaukkua sylissäni ja silmiäni tiukemmin kiinni, ja tuuli heiluttaa lauttaa ja minun mieltäni. Ajatus harhailee takaisin lintuihin. Mietin, miten sellainen räpistelee sormien suojassa, vavahtelee kuin elämä itse; elämä, josta ei koskaan voi erottaa muuta kuin toistensa lomaan punottuja ohuita säikeitä; elämä, joka on hajanaisten tapahtumien sattumanvarainen summa eikä lainkaan niin yhtenäinen kuin tämä tarina, jota itselleni kerron.
Ehkä se on tässä: uusi alku, uusi aamu. Nojaan päätäni lautan penkin selkänojaan. Ehkä matka yli Kanaalin ja halki Ranskan kohti tuttua pesäpaikkaa tekee minusta vähän vähemmän nöyryytetyn, vähän enemmän kokonaisen. Ehkä sade lakkaa, ehkä saan mieleni hallittua ja ajatukseni kahlittua. Mutta vielä minun mieleni ei tottele. Muistot kohisevat lävitseni kuin nouseva vuorovesi, kuin tammikuun katkeamaton sadehyhmä. Ne virtaavat uuteen asentoon, tai ehkä ne on pakotettava, mutta jotenkin lopputuloksena on oltava tämä: kuudesta toisiinsa kiinnittyneestä elämästä kolme on päättynyt ja loputkin on mankeloitu tunnistamattomiksi.
Pilvimassat tavoittavat rantaviivan ja vesisade vyöryy ylitsemme. Katson pisaroiden juovittamasta ikkunasta, kuinka lautan solmut avataan ja köydet kiskotaan kannelle.
”Sinun täytyy katsoa tapahtunutta silmiin, Remus”, Albus Dumbledore sanoi minulle vain muutamia päiviä sitten, kun kävin kertomassa päätöksestäni lähteä Englannista. ”Asiat tulevat todellisiksi, kun niille antaa sanat. Vasta kun ne ovat todellisia, voit ryhtyä käsittelemään niitä.”
Ja se todellisuus, minä ajattelen, kun lautta irtoaa laiturista ja luovii kohti etelää, kohti vuoria ja tuntemattomia ohikulkijoita. Todellisuus, jota sanoitan, on tämä:
Se oli
Sirius.