Nimi: Punk ei ole kuollut, minä olen
Genre: punkrokkia, soulmate-trooppi
Hahmo(t): Riley, Charlie
Ikäraja: K11, sisältää juomista ja naimista (ei kuvailtuna)
Vastuunvapaus: Omaa käsialaani, myös Loveletters ja Amberyard ym.
A/N: Minun piti osallistua tällä kirjoituskilpailuun, jonka järjestää punkmuseo. Innolla tulkitsin väärin vapauden tyylistä ja kaikesta, että kapinoin vähän realistista fiktiota vastaan ja hyödynnän Finiin suunniteltua soulmate-originaalia, joka ei tullut koskaan julkaistuksi. Ei siitä ollut kuin prologi, hahmoja ja ei oikein muuta, mutta kirjoitin sitten kisaohjeiden mukaan alle 1000 sanaisen räpellyksen ja tajusin, että ne ei tainnut kaivata lainkaan fiktiofiktiota vaan hassun hauskaa tarinaa omasta elämästä. Sellaista truustooria, jota ei kyllä sielunkumppanuudet fiktiivisessä kylässä ole. Murpatuttaa ihan älyttömästi, joten laitan tämän tänne.
Punk ei ole kuollut, minä olen
”Sinun synnyin- ja kuolinpäiväsi, ikuisesti ihollani. Syntymästä kuolemaan numerot polttavat, kipinöivät, kosketuksesi alla. Ja kun kuolet, kuolen minäkin, mutta en tarpeeksi.” – laulaja Addison Taylor, Loveletters-yhtye
Amberyard oli rupuinen pikkukylä, jossa oli vain yksi pubi Raindrops. Riley lauloi ja joi. Hengitti hien ja intohimon hajua, kun ihmiset huusivat encorea ahtaan pubin esiintymislavan edessä. Riley oli punkrokkari, hän eläisi loppuun asti laulaen. Siitä oli jo kauan, kun Riley oli itkenyt itsensä uneen Loveletters-yhtyeen Addisonin lauluihin, joissa kerrottiin sielunkumppanuudesta. Sielunkumppanin saattoi löytää syntymämerkin avulla, sen, joka kertoi syntymästä ja kuolemasta. Kolme vuotta menetyksestä, Riley oli laskenut, mutta kadottanut sitten ajantajun.
Koottuaan kasaan bändin, joka sai hänen sydämensä jälleen lyömään, Riley oli elänyt. Yhtä tiheästi kuin kitarasoolot, voimalla kuin rumpujen lyönnit. Sydän hakkasi ja Riley villitsi yleisöään. He lauloivat vihasta, mutta myös rakkaudesta, sielunkumppanuudesta. Riley otti kantaa, vaati, vihasi, rakasti, lauloi. Hänen bändinsä oli yhtä hänen kanssaan.
Se oli heidän kotinsa, kantabaari. Raindrops ei ollut kummoinen, mutta he eivät edes halunneet valloittaa maailmaa. He halusivat tämän elämän ahtaassa Amberyardissa, jossa yhden yön kumppanit palasivat uudestaan kierroksen jälkeen. Riley hukutti suruaan juomalla ja naimalla.
”Sulla on aika paljon tatuointeja noin kauniiks naiseks.”
”Onko sillä jotain väliä?”
”Eipä oikeestaan, mutta missä sun –”Riley ei koskaan vastannut. Kallot, ketjut, ruusut ja käärmeet olivat osa häntä, kuten laulut, jotka hän kirjoitti itse. Ei se merkki, joka oli poltettuna hänen ihoonsa jo syntymässä. Addison Taylor oli ollut oikeassa: Riley ei ollut kuollut tarpeeksi, hän eli ja hengitti. Punk ei maistunut katkeruudelta, se oli vapautta. Vapautta elää, vaikka hän oli kuollut sinä päivänä.
Musiikki lakkasi, mutta se jyskytti yhä Rileyn rinnassa. Hän kiitti yleisöään ja tunsi, kuinka huudot koskettivat häntä. Huudot, jotka kertoivat, että heitä rakastettiin. Riley halusi elää.
21.5.2011, kuolinpäivä. Se oli sidottu Rileyhin ja sitoi häntä yhä yksitoista vuotta myöhemmin, kun Riley rakastui. Charlotte Mia Marley oli Rileylle Charlie, rakastettu. Charlie kieltäytyi vanhempiensa kehotuksesta astua avioon vieraan kanssa, tehdä lapsia ja elää ylellistä elämää. Charlien yksinäisyys oli samanlaista ja Riley tiesi, että oli itsekin vieras.
Riley ei ollut se oikea. Kirotussa maailmassa sielunkumppanuus oli jotain, mikä veti ihmisiä toistensa puoleen ja teki heistä haavoittuvaisia. Rikottuja, Riley ajatteli, kun Charlie suuteli häntä kostein huulin. Ei ollut epätavallista, että Charlie itki keikan jälkeen, vaikka esiintymislavalla hän oli ollut yhtä punkrockin kanssa. Rileyn kyyneleet olivat jo aikaa sitten kuivuneet, mutta Charlie oli uusi jäsen Broken Rosesissa.
Broken Roses oli he, viisi jäsentä, musiikki ja ilma, jota hengittää.
Toisin kuin Rileyn irtosuhteet, ei Charlie ollut koskaan kysynyt. Milloin, miten. Riley kertoi itse, minkä tiesi. Charlie oli enemmän kuin rakastettu, hänestä oli tullut uskottu, kun Riley näytti sen, minkä lukuisat tatuoinnit piilottivat. Ikuisesti iholla,
11.11.1992 – 21.5.2011, synnyin- ja kuolinpäivä. Riley ei tiennyt, kenen. Ei hän tiennyt, miten hän oli menettänyt jotain niin tärkeää. Kuoleman hän oli tuntenut kuin olisi kuullut läheisen kuolemasta, sanattomana viestinä, vaikka päivä luki myös hänessä. Kyse oli enemmän tunteesta, hetkestä.
Charlie ymmärsi.
He lauloivat, joivat ja rakastelivat. Riley tunsi Charlien ihollaan, eikä se, mikä häntä poltti ollut sielunkumppanuutta.
Riley ei välittänyt, hän kapinoi.
Kapinoi sitä vastaan, että jokin häntä mahtavampi voima saneli hänen puolestaan, kuka hän oli ja kenelle hän kuului. Riley taisteli sitä osaa vastaan, joka hänessä oli jo kuollut. Riley eli, lauloi, huusi yhdessä yleisön ja bändin kanssa, puki vihaansa ja rakkauttaan laulujen sanoihin. Charlie lauloi taustoja, soitti kitaraa kuin viimeistä päivää, mutta yöllä Charlie itki. Riley kuunteli, kun Charlie kuiski kohtalosta, joka oli kirjoitettu väärin heidän ihoilleen.
Yleisön mylviessä Rileyn iho kihelmöi, sitä poltti, kivisti. Uudenvuoden aattona Raindropsissa tunnelma kipinöi ja Rileyn iho sen mukana. Riley jatkoi laulamista, vastusti taakkaa, joka hänelle oli annettu. Vuosi loppui kitarasooloon, jonka Charlie soitti. Riley eli unelmaansa. He lauloivat ja soittivat encoren, Riley ja Charlie päätyivät lakanoihin ja sinä yönä Charlie ei itkenyt. Se tuntui oikealta, eikä Riley ollut enää vieras.
Se oli viimeinen kerta, kun Riley näki Charlien.
Punk jatkoi soimista, eikä Riley enää kapinoinut voimaa vastaan, jonka kerran oli kieltänyt. Sillä niin kovasti hän oli rakastanut Charlieta, että syntymämerkki oli elänyt hänen kanssaan ja muuttanut kohtaloa. Kohtaloa, josta Charlie oli kuiskinut aamuöisin ennen viimeistä iltaa. Charlie oli kadonnut aamuhämärässä, eikä koskaan palaisi. Riley tiesi, miksi.
5.6.1994 – 1.1.2023, päivät olivat Charlien.
Raindropsissa jylisi nopeatahtinen tempo, jonka tahdissa Rileyn sydän jatkoi lyömistä yhtä tiheästi kuin kitarasoolot, joita Charlie oli soittanut. Samalla voimalla kuin rummut kumisivat, sillä punk ei ollut kuollut ja sitä ilmaa Riley hengitti, kunnes hänen aikansa koittaisi –
niin kai Charliekin olisi halunnut.