// Alaotsikko: Angst, itsemurha
Ficcin nimi Surunsävelmä
Kirjoittaja mie tietty
(Lauranood)
Tylilajit Angst, itsemurha
Ikäraja K-11? Kai...
Henkilöt Tyttö
Varoitukset Tekee itsemurhan
Tiivistelmä Tytön kamalan surullisesta elämästä, joka päätyy epätoivoiseen itsemurhaan
A/N Hmm. Tälläinen on vaan jotenkin niin kaunista ja samalla niin surullista
SurunsävelmäKerran suuressa kaupungissa asui seitsemänvuotias tyttö. Hänen perheensä oli köyhä, mutta hän rikastutti elämäänsä musiikilla. Hän omisti vanhan pianon, jota hän soitti aina kun mahdollista.
Tytön täyttäessä yhdeksän hänen äitinsä menehtyi. Hautajaiset olivat pienet ja vaatimattomat. Penkkirivit olivat vinossa niin, että kulmassa oleva valkoinen arkku oli tavallaan suoraan edessä. Arkku oli ympäröity kukkasilla. Tyttö oli onneton, eikä hänellä ollut mitään muuta kuin kukkakimppu ja sävelmä, jonka hän soitti äitinsä hautajaisissa. Hän oli itse säveltänyt sen. Se oli viimeinen lahja hänen äidilleen.
Tytön sydän murtui, kun isä sairastui hänen ollessaan kahdentoista. Hän soitti isälle aina iltaisin säveltämäänsä surulaulua. Tytön elämä kääntyi päälaelleen. Hänen arvosanansa laskivat ja hänestä tuli ujo, hiljainen tyttö. Hän ei pitänyt yhteyttä ystäviinsä ja hän kehittyi taitelijana.
Hän piirsi ja maalasi surukuvia. Hänen sävelmänsä olivat surullisia ja tarinansa kertoivat kuolemasta ja rakkaiden menettämisestä. Hän pelkäsi sitoutua, koska hän pelkäsi menettää.
Hänen täyttäessään viisitoista hänen pieni kahdeksanvuotias veljensä kuoli keuhkosyöpään. Tyttö soitti jälleen hautajaisissa. Hän menetti sydämensä pala palalta. Isä oli sairaalassa ja tyttö hoiti kotia yksin. Hänen elämänsä oli yksinäistä.
Kerran keväällä he olivat koulun kassa kirkossa. Tyttö ei uskonut Jumalaan, koska se ei ollut koskaan antanut hänelle mitään. Maailma vain otti häneltä. He istuivat hiljaa ja kanttori soitti hiljaista, surullista sävelmää. Tytön päähän tunkivat muistot.
Hän istui hautajaisissa vinoilla penkkiriveillä.
Hän oli koulun kanssa kirkossa.
Hän itki äitinsä haudalla.
Hänen ystävänsä lauloivat suvivirttä.
Hän sävelsi äitinsä hautajaisissa.
Kanttori sävelsi Suvivirttä.
Muistot vaihtelivat koko sen puolentunnin ajan, jonka hän joutui kirkossa istumaan. Välillä mennyttä välillä nykyhetkeä. Poistuessaan kirkosta hänellä oli erittäin huono olo.
Isän sairaus vain paheni. Hän alkoi dmentoitua tytön täyttäessä seitsemäntoista. Isä menehtyi tytön ollessa yhdeksäntoista. Tyttö peri kaiken, ainoana sukulaisena. Hänen elämästään tuli yhtä helvettiä. Hänestä tuli kuuluisa taidemaalari ja säveltäjä. Hän maalasi ja sävelsi surua ja tuskaa. Siitä tuli hänen elämäntehtävänsä.
Hän vihasi Jumalaa. Se ei merkinnyt hänen elämässään mitään, se oli ottanut häneltä kaiken. Hän kysyi usein iltaisin: “Jumala, koko ikäni minulle on sinusta opetettu, mutta miksi otat minulta kaiken? Miksen voi pitää mitään? Olenko tehnyt syntiä ansaitakseni tällaista kurjuutta?”
Ikinä tyttö ei saanut vastausta. Jokainen ilta hän kysyi saman kysymyksen, mutta koskaan mikään ei muuttunut. Hän eli yksin jonkin aikaa. Hänen ainoa ystävänsä oli tuo iän vanha piano, jota hän soitti kaiken aikaa. Hän sävelsi yhä surullisempia lauluja.
Yhtä laulua hän soitti aina. Sen hän nimitti Surunsävelmäksi. Se kertoi laulun soiton muodossa koko hänen elämänsä kurjuuden. Aina köyhästä syntymästä, kaikkien kuolemasta hänen omaan kuolemaansa.
Eräänä päivänä kun tyttö tuli töistä kotiinsa hän näki kaiken ennallaan. Se kaikki teki hänet kovin surulliseksi. Hän kirjoitti laulunsa ylös. Hän kirjoitti sen niin kauniilla käsialalla kuin suinkin. Hän kertoi sen alapuolelle mistä laulu kertoi. Koko hänen kurjan tarinansa.
Tyttö sulki sydämensä samalla kun kirjekuoren kansi sulkeutui. Hän laski kirjeen pöydälle ja otti nauhoittamansa sävelmän. Se oli surunsävelmä. Hän laittoi sen pyörimään ja seisoi silkkisessä leningissään parvekkeella. Hän katsoi alas tyhjää katua. Miten hän vihasikaan sitä.
Lopulta hän nousi kaiteelle ja hyppäsi alas kohti syöksyvää maata. “Viimein olen vapaa”, hän kuiskasi kaksi sekuntia ennen kuin osui maahan ja kuoli. Poliisit löysivät tytön kirjeen ja sävelmän. He julkaisivat sen lehdessä, koko tytön hirveän tarinan. Moni taiteilija jäljensi tuon dramaattisen kohtauksen, moni elokuva kuvasi tuon kamalan elämän ja jokunen kirjakin siitä ilmestyi.
Kaiken tuon he saivat nuoren tytön onnettomasta elämästä. Surunsävelmä julkaistiin ja siitä tuli yksi kuuluisammista sävelmistä. Tytön tarina on legenda, koska se kertoo aidosta sydämestä, joka raastettiin sirpaleiksi. Siitä herääkin kysymys: Mitä tyttö muka teki ansaitakseen niin julman kohtalon?
Tyttö oli ihana ja herttainen lapsi, jonka elämä tuhoutui niin monen murhenäytelmän takia ja lopulta hän halusi liittyä heihin. Tämä maailma ei voinut antaa hänelle mitään, se vain otti kaiken pois. Kaiken mitä hän ikinä olikaan saavuttanut.
Kommentteja?