Kirjoittaja Aihe: Käärmeitä | Remus/Severus, ficlet, K-11  (Luettu 5424 kertaa)

Verinen Paronitar

  • monkerias
  • ***
  • Viestejä: 1 990
  • monokkeli huurussa
Käärmeitä | Remus/Severus, ficlet, K-11
« : 26.10.2013 01:02:32 »
Käärmeitä
paritus: Remus/Severus
ikäraja: K-11
genre: perusangsti
sanamäärä: 500

yhteenveto: Vanhoista vaakunoista ja vihreämmästä nurmesta.

A/N: EI NÄIN. Ahdistukseni koskien lyhyiden tekstien kirjoittamista sekä ennen kaikkea julkaisua on niin megalomaalista, etten edes aloita. Yyyh. En myöskään haluaisi ”tuhlata” yhtäkään satassanaa tällaisiin räpellyksiin, mutta täyttää kohdan vihreä. Menee myös ficlet-pakkaan.
Ai niin ja en edelleenkään hallitse matalia ikärajoja, nytkin pelkkä Paroni-parka asusteineen nosti tämän jostain sallitusta, mikä tuntuu hoopolta :D Älähtäkää, jos/kun meni vikaan. Minkä tahansa suhteen.





Toisinaan Remuksen oli vaikea muistaa kaikkea sitä pahaa, mitä luihuisista sanottiin.
Toisinaan taas sitä oli mahdotonta unohtaa.

Ne oli suljettu kauas kaikista muista, aina muinaisista alkuajoista asti, kätketty Mustan järven alle kuin suojaan uteliailta katseilta. (tulvan varalle, sanoi Sirius) Ne notkuivat kosteissa ja pimeissä käytävissä, hallitsivat keskenkasvuisen maailman synkintä osaa, se oli niiden koti, käärmeenpesä, ja niitä kaitsi omaa kuolemaansa kammonneen murhaajan rauhaton henki, ikuisesti veren tahraama ja katumuksensa kahleita kaikkialle kantava. Vihreät leimat julistivat ahneutta ja kunnianhimoa, vihjasivat vaimeasti kateudestakin, tuosta ainoasta inhimillisestä paheesta, joka ei anna kokijalleen minkäänlaista mielihyvää.

Jos kysyttäisiin, kukaan ei osaisi sanoa, kuka lopulta kadehti ja ketä.
Kukaan ei kehtaisi sanoa.

Remus näki, kuinka Leonius Mulciber nojautui kohti Kalkarosta, lähestyi varmana kuten aina, heittäen tummaa tukkaansa laajassa kaaressa kuten nimensä mukainen nuori leijona (ah, sitä ironiaa!), ylitsevuotavaisen ylpeä ja itseään täynnä. Siinä vaiheessa oli syytä laskea katseensa, kenties kääntyä kokonaan poispäin, mutta silti joskus Remus näki senkin, kuinka Suuressa salissa Mulciber kosketti Kalkarosta pöydän alla, painoi polvensa polvea vasten siten kuin Kelmit tai ketkään muutkaan pojat eivät koskaan keskenään tehneet. Silloin Kalkaroskaan ei ollut enää kalvakka ja Remus nosti kirjaansa peittämään kasvojaan paremmin.



Vaikka ne kaikki olivatkin käärmeitä, ei Remus jaksanut aina välittää, ei ainakaan vetäessään vapisten henkeä Kalkaroksen huulia vasten hämärässä umpikujassa, ehkä hän soisikin sen nimenomaisen käärmeen kietoutuvan ympärilleen. Silloin vihreä oli muutakin kuin vanhoja vaakunoita, silloin vihreä merkitsi uutta elämää, uusia mahdollisuuksia kaikkine niine villeine aspekteineen, joille kukaan heistä ei voinut mitään – puihin puhkeavia silmuja, vesiheinää, viettejä ohjaavia luonnonlakeja.

Kalkaroksen kaavussa tuoksui kasvihuoneiden multa ja käsissä myrkyllisistä marjoista puristettu mehu. Kalkarosta suudellessaan Remus sulki silmänsä, vaikka väitettiin, ettei luihuisten läsnäollessa niin kannattanutkaan tehdä. Niin helppoa oli elää vaarallisesti.

Sitä ei kukaan nähnyt. Remus yritti kätkeä sen johonkin syvemmälle kuin ainoastaan omat salaisuutensa, mutta välillä hänestä silti tuntui siltä kuin Lily huomaisi hänen hätkähtävän jonkun nauraessa vanhalle kunnon Snivellukselle. Niillä viehkointa vihreää hehkuvilla silmillä oli kyky havaita kauneutta sielläkin, missä muut eivät sitä saattaneet huomata, varmasti ne tavoittivat monia muitakin mysteereitä. Ehkä hän tunnisti Remuksessa jotain sellaista, jonka oli itse taakseen jättänyt, työntänyt luotaan, eikä Remus enää kehdannut katsoa Lilya kunnolla kasvoihin. 

Ja ehkä, ainoastaan ehkä, se teki Remuksestakin käärmeen.
Ainakin vähän.
Ainakin joillekin.



Severus ei koskaan sanonyt, mihin meni, eikä Remus koskaan kysynyt, Severus onnistui aina luikertelemaan hänen käsistään ennen kuin uteluihin asti ehdittiin. Toisaalta eipä kukaan koskaan kysynyt Remukseltakaan, katseet vain pitenivät, muuttuivat silmäys silmäykseltä tietävimmiksi, vaikka eivät ne mitään tienneet. Ei ollut mitään tiedettävää.

Niin Remus yritti itselleen uskotella, muille ei enää vaivautunut.

Hän oli nuolaissut ennen kuin tipahti, nyt varjojen kasvaessa hän halusi jo haukata, eikä missään vaa'assa painanut tarpeeksi se tosiasia, että hedelmistä houkuttelevinta piteli nahkansa jo kertaalleen luonut matelija. Jos hän seuraisi, ei paluuta olisi, käärmeet eivät jätä jalanjälkiä takaisin lähtöpisteeseen seurattavaksi; olisi tavoiteltu nurmi vihreämpi tai ei, siihen olisi tyydyttävä.

Toisinaan Remuksesta tuntui, ettei häneltä enempää odotettukaan.
Ja niinä kaikkein heikoimpina hetkinä, kun ei enää saattanut luottaa keneenkään (kaikkein vähiten itseensä, tietysti), Remuskin jo miltei uskoi siihen, että moista kuvittelevat olivat oikeassa, arvanneet ennen häntä itseäänkin.
« Viimeksi muokattu: 26.10.2013 01:41:03 kirjoittanut Verinen Paronitar »
sano mua rovastiks

Kaatosade

  • pervektionisti
  • ***
  • Viestejä: 4 852
  • kiero ja sarkastinen
Vs: Käärmeitä | Remus/Severus, ficlet, K-11
« Vastaus #1 : 30.10.2013 21:46:39 »
On pitänyt jo pari päivää kommentoida tätä, mutta en saa mitään järkevää päästäni ulos. No, sanon sitten järjetöntä, koska pidin tästä ja haluan sanoa edes jotain.

Teksti sitoutui kivan tiukasti tuohon otsikkoon, joka toistui teemoissa jatkuvasti mutta ei niin, että siihen olisi kyllästynyt. Tylypahkan jengiytyminen tuntui myös hyvin uskottavalta ja myös kirjojen mukaiselta, ja on helppo uskoa että luihuiset olisivat tyyppejä joita samaan aikaan voisi halveksua ja kadehtia.

Paritus on tässä ihana ja kielletyn makuinen. Joo, pidin, kiitos. <3
Mitä tarinoita kertoisin sinulle hämärän rannalla
että haihtuisi surusi, suloinen ja surullinen nukkeni.   (Pablo Neruda)


Orenji

  • ***
  • Viestejä: 1 371
Vs: Käärmeitä | Remus/Severus, ficlet, K-11
« Vastaus #2 : 31.10.2013 08:05:41 »
On aina hankala kommentoida tekstejä, jotka ovat vaikuttavia. Ihailen taitoa kirjoittaa niin, että lukija saa päätellä ja ajatella itsekin, ja tässä sitä oli. Muutenkin arvostan sinua kirjoittajana, vaikka en taida kovin paljoa ficcejäsi kommentoidakaan. Tehdään siis poikkeus ja yritän sanoa suunnilleen jotain fiksua, joka ei varmaankaan onnistu.

Kuten Pics sanoi, otsikko ja teksti olivat sulassa sovussa keskenään. Minäkin ihastuin tuohon käärmeteemaan, joka oli mukavaa vaihtelua. Kuvailu oli sekin aivan loistavaa ja pidin kovasti kerrontatyylistä, joka vaihtui aiheesta toiseen hypittäessä.
Remus näki, kuinka Leonius Mulciber nojautui kohti Kalkarosta, lähestyi varmana kuten aina, heittäen tummaa tukkaansa laajassa kaaressa kuten nimensä mukainen nuori leijona (ah, sitä ironiaa!), ylitsevuotavaisen ylpeä ja itseään täynnä. Nuo sulutkin olivat toimivia ja rakastuin tuohon kohtaan.

Paritukseen en ole paljoa törmäillyt, mutta alan varmasti lukea lisääkin, kun löydän. Severuksen ja Remusin suhde oli jotenkin niille kahdelle luonteenomainen, salainen ja vähän kiellettykin. Kerta kaikkiaan onnistunut tekele, kiitos kun julkaisit!
"Älkää luulko että pelastatte ihmisiä ottamalla heitä kädestä kiinni.
Mutta ottakaa heitä kädestä kiinni."

Kuurankukka

  • Onnenhileet
  • ***
  • Viestejä: 864
  • T'hy'la
Vs: Käärmeitä | Remus/Severus, ficlet, K-11
« Vastaus #3 : 03.11.2013 22:19:31 »
Luin tämän jo heti julkaisun jälkeen, mutta ficci vaatii tietynverran aikaa ja sulattelua. Hykertelen täällä onnesta vaikka romantiikka oli tässä yhtä kaukana kuin vihreämpi nurmi, sait hienosti toimimaan parituksen niin, että se jäi tavallaan salaan. Mitään ei sanottu suoraan, mutta silti Remukseen varsinkin pääsi todella helposti sisälle. Myös Severuksesta kerrottiin, hän kai kiemurteli pois ennen kuin kunnon suhteeseen päästi, mutta tunsi silti Remusta kohtaan jotain kun kerran suudelmiinkin vastasi. Toisaalta myös Remus tuntui kieltävän totuuten itseltään ja muilta, ja loppujen lopuksi jäi mielenkiintoisen epäselväksi, oliko sitä suhdetta sitten lopulta ollenkaan. Kuten edelliset ovat sanoneet, myös minusta tästä löytyi tiettyjä kielletyn suhteen elementtejä, ja kai nää aika kielletty pari nuoruudessaankin olivat. Kuvailusi oli tässä tarinassa yhtä aikaa karua, mutta silti myös polveilevaa ja kiemurtelevaa, melkein kuin käärme itse. Esimerkiksi näistä kohdista pidin todella paljon:
Lainaus
Niin helppoa oli elää vaarallisesti.
Lainaus
Ja ehkä, ainoastaan ehkä, se teki Remuksestakin käärmeen.
Lainaus
Jos hän seuraisi, ei paluuta olisi, käärmeet eivät jätä jalanjälkiä takaisin lähtöpisteeseen seurattavaksi;

Minusta tämä oli kaikista eniten kuvaus Remuksesta (Severuksen kanssa), ja toimi sellaisenaankin aivan loistavasti. Syvyyttä vain lisäsi entisestään se, kun mahdollinen suhde ainakin tavalla tai toisella kyti siellä taustalla. Käärme vertauskuvat toimivat tässä hyvin - pidin siitä, että Remuskin tunsi itseensä käärmeksi ja oli valmis uhraamaan kaiken Severukselle. Tämä taisi mennä nyt aivan ylettömään ihailuun (koska minusta tämä vain toimi, enkä nähnyt mitään vikaa missään), ei voi mitään. Kaikki kerrottiin eikä mitään kuitenkaan sanottu, tavallaan. Kiitos oikein paljon, oli mukava lukea tällainen lyhyt pätkä <3
Einmal ist keinmal