Kirjoittaja: Mustekehrääjä
Oikolukija: Hallahäive, kiitos murunen! ♥
Fandom: Sherlock (BBC)
Ikäraja: S
Tyylilaji: kai tää on draama, kun en muutakaan osaa sanoa
Hahmot: Mycroft ja Sherlock
Vastuunvapautus: Kumpainenkin Holmesin veljeksistä kuuluu ACD:lle ja BBC:lle.
A/N: Osallistuu
Otsikko etsii tarinaa – haasteeseen otsikolla ”Takanasi varjona”. Meikäläiselle tuli oitis Holmesien poitsut mieleen, joten pakkohan niistä oli kirjoittaa, vaikka vaikeaa oli, enkä vieläkään tykkää tästä tarpeeksi. Toivottavasti joku kuitenkin tykkää, ja kommentteja toivotaan! ^^
Yhteenveto: Mycroft on hänen varjonsa, aina kantapäillä.Takanasi varjona
Huoli on kylmää vettä, jota tihkuu kattoromahdusvaarassa olevien motellien suihkuista. Se ei lämmitä, pistelee vain tikareita ihoon ja hyydyttää kertyneen lian kalvoksi. Kalvo on kauhua, joka syövyttää ihon ja tunkeutuu huokosista mieleen. Kauhu synnyttää valheellisia kuvia, joita pakoon ei pääse, sillä ei ole lämmintä vettä, joka sulattaisi kalvon olemattomiin ja päästäisi ihohuokoset jälleen hengittämään.
Mycroft istuu herrasmiesklubin epämukavassa nojatuolissa, jonka nahka on liian koskematonta ja ärsyttävän punasävyistä. Pikkupöydällä on aivan käden ulottuvilla viskilasi jäillä, ja se täytetään tasaisin väliajoin ilman, että Mycroftin täytyy nousta. Yleensä sellainen ylellisyys saa hänet tuntemaan olonsa levolliseksi, mutta näinä synkkinä päivinä, kun hän istuu hiljaa ja tuijottaa eteensä mitään näkemättä, edes pilvet eivät suostu olemaan aloillaan.
*
Kun pieni käärö tuotiin sairaalan huomasta Holmesien lämpöiseen kotikartanoon, otti Mycroft isoveljen roolin, joka hänelle oli annettu. Hän kiipesi toisinaan levottomina öinä sängystään ja tassutti vanhempiensa huoneeseen Sherlockiksi kastetun pikkuveljensä luokse. Pari kehdon keinutusta ja kimeä itku vaimeni. Mycroft ojensi tutin takaisin pieneen suuhun ja palasi omaan huoneeseensa äitinsä kiitollisen hymyn saattelemana.
Sherlockin ollessa isompi Mycroft istui veljensä vieressä, opetti kuinka väritussia pidettiin kädessä sotkematta pikkuruisia sormia. Sherlock osasi lukea jo ennen koulun alkua, sillä Mycroftin lukemat uskomattomat seikkailut iltasatuina eivät riittäneet, vaan hänen täytyi saada tietää lisää. Hän halusi lukea siitä, kuinka vaahtopäiset aallot törmäsivät merirosvolaivojen kannelle, synnyttivät korvia huumaavan pauhun ja löivät mastot säpäleiksi. Ja siitä kaikesta huolimatta laiva purjehti aina turvallisesti kotisatamaan.
Mutta vuodet ovat julmia. Ne kuihduttavat sitkeimmätkin kukkaset ja hiovat kivet pehmeän pyöreiksi. Aika, ikuisuuden perivihollinen, tuo mukanaan tienristeyksiä, joista ei enää voikaan jatkaa käsikkäin. Sormet liukuvat toisistaan, selät käännetään ja, jos on onni myötä, vilkutetaan hieman hyvästiksi hymyn kera. Sherlock ei koskaan vilkuttanut. Sen sijaan sanoi pystyvänsä huolehtimaan itsestään ja tuskastui, kun Mycroft sanoi väitettä epätodeksi.
Ja poika, joka varttui huolehtiessaan pikkuveljestään, kantoi tätä reppuselässä ja osti heille molemmille karkkia viikkorahoilla, näkee valhevarjot sinisissä silmissä. Siksi huoli ei koskaan haihdu, jäätävä vesi ei muutu yhtäkkiä höyryäväksi ja vie tahroja mennessään. Vaikkei Sherlock enää olekaan lähellä, yhden puhelinsoiton päässä tai edes samassa maassa, ei huoli unohda. Se tarvitsee todisteekseen mustaa valkealla, tietoja ja todisteita, että on yhä jotain, josta huolehtia. Sillä ilman kohdettaan huoli vajoaa mustaan mereen, joka on pohjaton ja nälkäisiä haita täynnä.
Jossain katsoessaan ylös taivaalle Sherlock tietää, että varjostaan ei pääse eroon. Varjo seuraa, vaikkei pystykään suojelemaan, ei ilman pyyntöä, avunhuutoa. Mycroft on hänen varjonsa, aina kantapäillä. Silti varjo ei saa ikinä kiinni, koska sitä pääsee karkuun pimeyteen, jossa varjot hukkaavat suuntavaistonsa ja sotkeutuvat toisiinsa. Vaan pimeyttä ei ole ilman valoa, ja Sherlockin astuessa takaisin valoon varjo löytää jälleen perille.