Kirjoittaja Aihe: Mies se on kuolonsyöjäkin | K-11 | Parvati/Regulus | 1. osa 16.1.  (Luettu 2374 kertaa)

chitaur

  • Lukuholisti
  • ***
  • Viestejä: 227
Ficin nimi: Mies se on kuolonsyöjäkin
Kirjoittaja: chitaur
Ikäraja: K-11
Tyylilaji/Genre: AU (Regulus on hengissä), yleisdraama, romance, kenties ehkä pientä mysteryäkin jatkossa sekä angstiakin ehkä.
Paritus/Hahmot: Regulus Musta/Parvati Patil
Vastuuvapaus: Jos omistaisin nämä hahmot, olisivat kaikki jo kuolleita ja kuopattuja (tai tässä tapauksessa henkiinherätettyjä). Rahaakaan kukaan ei ole vielä näistä yrittänyt tarjota. Harmi.
Varoitukset: Jatkossa tullaan käsittelemään synkempiä aiheita, mahdollisesti itsetuhoisuuteen viittaamista, kielenkäyttöä, järkyttäviä salaisuuksia, pettymyksiä, kuolosyöjiä ja Voldemortia, lista on loputon.
Yhteenveto: Sota on ohitse, Parvati työskentelee Matami Malkinin kaapukaupassa. Eräänä päivänä hän tapaa mukavan miehen, jonka kanssa hän päätyy kahville… Kuka on tämä menneisyydestään vaikeneva mies?
A/N: Osallistuu Paritusgeneraattorihaasteeseen ja pariin muuhun haasteeseen, lisäilen ne tähän kun saan ensimmäisen luvun ulos, tästä ei vielä kauheasti saa yhtään mitään irti haasteisiin vaadittavien tekstien osalta.

Tämä teksti on hyvin fiilispohjalta kirjoitettu. Juoni on suunniteltu hyvin löyhästi eteenpäin, eikä se ole edes varmaa, että juonessa tulee niin käymään. Myöskään kauheasti eteenpäin tätä ei ole enempää kirjoitettu, kakkoslukua aloiteltu muutamalla virkkeellä. Potkikaa persuksille, jos jatko meinaa jäädä julkaisematta, aina löytyy aikaa kirjoitta, vaikka se pitäisikin tehdä vaikka kännykällä. Traileri olisi voinut olla sen miljoona kertaa pidempi, mutta ehkä joku koukuttui hyvällä tuurilla.

Edit: Osallistuu paritusgeneraattorihaasteeseen, Kirjoitusterttuun (Harry Potter -fandomterttuun, tämä koskee vain ensimmäistä lukua) sekä Kerää kaikki hahmot -haasteeseen (Parvati Patil).


Kun Parvati tapaa elämänsä miehen,
”Minulla alkaa ruokatauko aivan juuri. Et lähtisi kanssani kahville?”
”Miksi ei.”

siis kenet?
”Rekuksi ne minua kutsuvat.”

Suhde alkaa hyvin arkisesti,
”Menemmekö syömään Tällipajuun? Kello on niin vähän, että voimme saada pöydän lyhyelläkin jonotusajalla.”
”Siellä on hyvää ruokaa, käy minulle”,

mutta miehellä on salaisuuksia.
”Miksi emme voi mennä juhliin?”
”En halua.”
”Harry Potterin vuotuiset kevättanssiaiset ovat seurapiirikauden kohokohta, ja sinä kieltäydyt menemästä sinne?”

Mitä käy, kun Parvatille selviää…
”Kuka helvetti sinä olet? Onko normaali elämä sinulle jotenkin niin vaikeaa? En voi jatkaa suhdetta, jos olet tuollainen. Haluan miehen, joka ei häpeä sitä, että tyttöystävä on kaksikymmentä vuotta nuorempi. Mutta haluan sinut!”

totuus?
”Olin kuolonsyöjä.”

Suudelmia, draamaa, pettymyksiä, salaisuuksia. Ensimmäinen jakso saatavilla 15.1.2016!
« Viimeksi muokattu: 19.05.2016 07:11:14 kirjoittanut chitaur »

chitaur

  • Lukuholisti
  • ***
  • Viestejä: 227
A/N: Mikä 15.1.? Leikitään, että se on sitä. Toivottavasti en tuota kenellekään pettymystä, voin kertoa tämän lähtevän käytiin suorastaan madellen.

1. luku - Ensitapaaminen
Parvati Patil oli työskennellyt jo muutaman viikon Matami Malkinin kaapukaupassa. Nuori nainen olisi halunnut edetä pidemmälle urallaan, mutta velhosodan päätyttyä se ei ollut kaikkien osalta mahdollista. Olihan hän kuitenkin ystävällinen ja avulias. Sellaisten noitien ei suvaittu jäävän pois velhomaailman jälleenrakennustöistä. Rakennustyöt eivät olleet naisille, mutta sodan jäljiltä jääneet työpaikat oli täytettävä. Kukaan ei halunnut muistella, kuinka paikan edellisen omistajan oli käynyt, tyhjät liiketilat olivat vain kunnostettu kutakuinkin edellistä siinä sijainnutta liikettä vastaaviksi. Parvati työskenteli kaapukaupassa yhdessä itse Matami Malkinin kanssa. Nainen alkoi olla jo hiukan vanha, mutta oli silti yhä terävä niin silmiltään kuin älyltäänkin.

Hänen työpaikkansa oli onneksi hyvin miellyttävä verrattuna hänen siskonsa työhön; Padma työskenteli taikaministeriössä sihteerinä. Se oli hyvin kunniallinen työ, mutta Parvati ei olisi jaksanut istua kahdeksaa tuntia päivässä syventyen muistiinpanojen oikolukemiseen tai muistuttamaan ministeriön työntekijöitä heidän tapahtumistaan, joita oli paljon näin sodan jälkeen. Parvati sai nauttia jutteluista asiakkaiden kanssa. Hiljaisina hetkinä hän saattoi kuunnella Malkinin tarinoita tai hyvällä säällä pistäytyä ulkona haukkaamassa happea. Ei hän olisi työtä halunnut, mutta se sopi hänelle.

”Kuinka voin auttaa?” kysyi Parvati juuri kauppaan astuneelta mieheltä. Mies oli useita muita asiakkaita komeampi, ehkä 35-40-vuotias velho, jonka puolipitkät, sysimustat hiukset olivat kurittomasti tämän kasvoilla. Miehen vaatteet olivat hiukan nuhjuiset, mutta se ei peittänyt hänen aristokaattisia kasvonpiirteitään. Kukakohan mies oli?

”Olisin ostamassa uutta kaapua. Tavallista mustaa, ilman mitään krumeluureja”, hän sanoi. Mies tiesi selvästi, mitä halusi. Epäröivät asiakkaat eivät olleet mukavia. Kokeilivat kahtakymmentä eri mallia lukuisilla eri väreillä, mutta tyytyivät tavalliseen mustaan.

”Muutama sekunti”, Parvati hymyili asiakkaalle lämmintä hymyä. Usein hymy oli selvää PR-hymyä, jonka kaikki asiakaspalvelussa työskennelleet tunsivat, mutta tällä kertaa 18-vuotiaan naisen huulilla loisti oikea hymy. Harvemmin sitä pääsi palvelemaan noin hyvän näköisiä miehiä. Olihan mies lähes Parvatin isän ikäinen, mutta tämä oli säilyttänyt komeat kasvonpiirteensä hyvin. Mies olisi mennyt 25-vuotiaasta. Parvatin isä taas oli muuta kuin hyvin säilynyt. Mutta se oli toinen tarina, ja Parvati pakotti itsensä kääntämään selkänsä velholle. Hän poimi tiskiltä taikamittanauhan ja pisti sen hommiin. Mies oli vain niin hyvän näköinen.

Kaupat olivat nopeasti hoidettu, mies oli helppo asiakas. Hieman liiankin helppo, huomasi Parvati ajattelevansa. Hän olisi halunnut viettää aikaa miehen kanssa enemmänkin. Tämä oli vaikuttanut heidän lyhyen asiakassuhteensa aikana hyvätapaiselta, mutta silti miehestä uhkui synkkää salaperäisyyttä, joka iski Parvatiin. Hän oli aina pitänyt pahoista pojista. Ei liian pahoista, mutta sellaisista, joissa oli hieman synkkyyttä ja salaisuuksia.

”Minulla alkaa ruokatauko aivan juuri. Et lähtisi kanssani kahville?” huomasi nainen kysyvänsä. Saatuaan sanansa loppuun hän olisi halunnut läimäistä kätensä suunsa päälle. Asiakkaiden kanssa ei flirttailtu. Se oli Matami Malkinin ensimmäinen ja lähes ainoa sääntö työntekijöitä varten. Hyvään asiakassuhteeseen eivät kuuluneet asiakkaiden lähestymisyritykset. Jos ne eivät onnistuisi, olisi asiakas menetetty, ja luultavasti hän kertoisi myyjän käytöksestä eteenpäin. Jos lähestymisyritykset toimisivat, olisi se vielä kiusallisempaa. Sen vuoksi Parvati olisi halunnut liueta paikan päältä tai matkustaa muutaman minuutin menneisyyteen korjatakseen asiat.

”Miksi ei”, mies sanoi kepeällä äänensävyllä. Parvati oli jähmettynyt paikalleen. Ei tässä näin pitänyt käydä, nuori nainen manasi mielessään ja päästi päälle kirosanaryöpyn. Mutta mies oli niin vastustamaton, että naisen alitajunta otti taas ohjat käsiinsä ja huolehti vastaamisesta hänen puolestaan.

”Mukava kuulla! Olen Parvati”, huomasi tyttö esittäytyvänsä. Miehen silmissä välähti kiinnostus ennen kuin hän esittelee itsensä.

”Rekuksi ne minua kutsuvat”, mies hymähti. ”Kutsu sinäkin minua sillä nimellä; oikeaa nimeäni kavahdan.” Miehen sanojen sävy oli mielenkiintoinen. Parvati ei ole taitava lukemaan ihmisiä, mutta hän tunnisti silti tunnetiloja miehen puheesta. Mies häpesi omaa nimeään, huomioi nainen. Se oli miehen salaisuus. Ehkä mies oli sukua, joka oli leimattu kuolonsyöjiksi. Tai ehkä mies oli kuolonsyöjä.

”Menemmekö syömään Tällipajuun?” kysyi Parvati viitaten vasta avattuun lounasravintolaan. Ravintola veti hyvin asiakkaita, siellä tarjoiltiin monien noitien ja velhojen suosikkiruokia maustettuna nykyajalla. Ruoka oli hyvälaatuista ja halpaa. Lounaspöytä notkui eri ruokalajeja, ja paikka oli lähes poikkeuksetta täynnä. ”Kello on niin vähän, että voimme saada pöydän lyhyelläkin jonotusajalla.”

”Siellä on hyvää ruokaa, käy minulle”, mies vastasi.

”Ilmoitan vain Malkinille pitäväni tauon nyt, voimme lähteä sen jälkeen”, Parvati sanoi nyt jo omana itsenään. Heidän keskustelunsa oli ollut hyvin muodollista, mutta eiköhän se muuttuisi vapaammaksi heidän päästessään syömään. Niin hyvän ruoan äärellä ei voinut keskustella kuin miellyttävistä asioista.

Pian kaksikko käveli pitkin Viistokujaa kohti ruokapaikkaa.

Lunalotta

  • Valon ja ilon tuoja
  • ***
  • Viestejä: 1 064
  • Kuinka mielettömäksi kaipuu kasvaa nopeesti
    • Smaragdien säihke
Ihanan kutkuttava. Vaikka paritus on silleen aika erikoinen (mitä muuta paritusgeneraattorilta voisikaan odottaa), niin sait tän silti kuulostamaan niin mielenkiintoselta, että piti lukea (vaikka luen kyllä muutenkin kaikki haasteeseeni tulevat tarinat). Tykkäsin tästä tosi paljon ja odotan innolla uutta lukua! Parvati on muutenkin sellanen hahmo, että se on alkanu tässä lähipäivinä saada pisteitä mun silmissä ja nousta yheksi suosikeista :)
Ex-SparklingAngel
Tupani on Puuskupuh
Kaakao ja suklaa ovat lähellä sydäntä <3
Laittakaa ihmeessä yksityisviestiä jos haluatte jutella tai tutustua, ilahdun suuresti :)

listaus

Avasta kunniat Fractalle <3

chitaur

  • Lukuholisti
  • ***
  • Viestejä: 227
SparkllingAngel, itsekin pidän todella Parvatista. En hänestä ole liiemmin kirjoitellut, mutta ehdottomasti suosikkityttöni Harryn vuosikurssilta. Jatkoa tulossa luultavasti viikon päästä, alkaa olla ihan hyvällä mallilla, mutta viikolla ei ole aikaa kirjoitella uutta lukua loppuun.

pinjami

  • ***
  • Viestejä: 30
Heh, tää on mun eka kommentti ficciin tällä nimimerkillä ja jännittää!

Näin ja luin tän ficin jo viikko sitten, mutta en ehtinyt silloin kommentoimaan, joten päätin nyt tarttua tuumasta toimeen ja kirjoitella muutaman rivin valkoviinilasin kanssa. :D (Hyvä mun on lähteä viinipäissäni huutelemaan...  ;D

Ihan ensimmäisesi, tän ficin paritus oli se mikä sai mut klikkaamaan tän auki! Ah, rakastan! Paritus on niin erilainen ja jollakin tavalla kutkuttava (ja varmasti haastava kirjoittaa). En tosin ole koskaan Parvatista välittänyt liiemmin, mutta ehkä se muuttuu tämän ficin myötä. :)

Traileri ja ensimmäinen luku jäi lyhyemmäksi kuin olen tottunut lukemaan, mutta se ei haittaa mitään - on välillä kiva lueskella vähän lyhyempää pätkää tuhansien sanojen sijaan. Tykkään sun kirjoitustyylistä todella paljon. Todella sulavaa ja selkeää kuvailua.

Ainoa moite, mikä lukiessa tuli mieleen koskee puheenvuoroja. En usko, että tästä on mitään kielioppisääntöä vaan kyse on enemmänkin tekstin muotoilusta. Lukijan kannalta tekstistä saisi selkeämpää, jos saman henkilön repliikkien väliin ei sijoittaisi niin paljoa kuvailua ja tarinankerrontaa. Hankala selitys, joten esimerkki:
Lainaus
”Menemmekö syömään Tällipajuun?” kysyi Parvati viitaten vasta avattuun lounasravintolaan. Ravintola veti hyvin asiakkaita, siellä tarjoiltiin monien noitien ja velhojen suosikkiruokia maustettuna nykyajalla. Ruoka oli hyvälaatuista ja halpaa. Lounaspöytä notkui eri ruokalajeja, ja paikka oli lähes poikkeuksetta täynnä. ”Kello on niin vähän, että voimme saada pöydän lyhyelläkin jonotusajalla.”
Aivan hirveä määrä kuvailua saman henkilön replojen välissä. Itse siirtäisin kuvailun vasta toisen repliikin jälkeen, jolloin vuorosanasta tulee huomattavasti yhtenäisempi eikä lukijan ajatus lähde harhailemaan ja tule sellaista "ai tää vieläkin jatkaa tätä puhumista".

Toisena tekstin selkeyttämisseikkana ehdottaisin tälläistä (ei ole lainaus teksistä vaan allekirjoittaneen höpinää):
Lainaus
"Oi, Rekku miten maskuliiniset käsilihakset teillä onkaan!" Parvati huudahti.

Hän leyhytteli kättään viilentääkseen itseään, sillä Tällipajussa oli todella kuuma. Parvati ei tosin tiennyt, oliko kuumuus todellista vai johtuiko se intensiivisyydestä heidän kahden välillä. Mies hymähti, kohotti kulmakarvojaan ja virnisti ilkikurisesti Parvatille.
Eli repliikin jälkeen tekee kappalejaon ja vasta sitten jatkaa kuvailua. :)

Oli miten oli, poistun nyt takavasemmalle ja jään innolla odottelemaan jatkoa.
“My thoughts are stars I cannot fathom into constellations.”
― John Green, The fault in our stars